ls-forum.dk

Forside
Biler
Tog
Flyvere
Droner

Hvornår Skal Man Have Drone Bevis?
10. November 2020
Billede af: Pok Rie, Pexels

Droner er det helt nye sort, som alle udstyrs nørderne og de legesyge er helt vilde med. Droner har også givet helt nye muligheder for relativt billigt at lave nogle meget flotte film og billeder, der bliver taget fra store højder.

Hvornår skal man have drone bevis? Du skal have dronetegn, hvis du gerne vil flyve i det danske luftrum, selv på hobbyplan. Heldigvis er det forholdsvist nemt at få et dronetegn, det koster ingenting, og det tager cirka fem minutter at tage. Når du har dronetegnet, så kan også flyve i byområder, tættere på lufthavne og lignende.

Selvom du er ualmindeligt dygtig til at flyve, og du i øvrigt også har dronebevis, så foreskriver loven, at du skal forsikres, når du flyver med drone. Dette skal altså være en ansvarsforsikring, der skal opfylde en række kriterier, heriblandt at dække skader helt op til 7 millioner kroner.

Vær i øvrigt opmærksom på, at der kræves forskellige forsikringer alt efter om du flyver på hobbyplan eller professionelt.

Inden du flyver nogen som helst steder, så skal du huske at registrere dig som dronefører. Dette gør man via Trafikstyrelsen, der i øvrigt kræver at man registrerer sig inden man flyver. For at registrere dig skal du igennem Virk.dk

Når du er registreret, er du ikke automatisk registreret til professionelt brug.