ls-forum.dk

Forside
Biler
Tog
Flyvere
Droner

Hvad Står Rc For?
01. December 2020
Billede af: Pixabay

Forkortelsen RC kan stå for mange ting, men i dette sammenhæng står RC for remote controlled - altså fjernstyret. RC bruges især i forbindelse med fjernstyrede biler, tog, fly og droner.

Hvorfor så RC i stedet for fjernstyret? Det skyldes, at betegnelsen kan bruges internationalt, hvilket giver en langt større forståelse for, hvad det dækker over, når det er på tværs af landegrænser.

Branding spiller ind

Det er lidt som i forhold til e-sport. Det har bare givet selve hobbyen noget mere, at man kalder det for e-sport fremfor bare at spille computer.

RC fungerer lidt på samme måde, når det gælder fjernstyrede biler. RC Klub virker bare noget bedre rent brandingmæssigt end hvis man kalder det for Fjernstyrede biler klub.

Forkortelsen RC stammer fra engelsk, hvor RC står for radio control. I daglig tale kan RC også stå for Remote Control. Så uanset hvilken engelsk udgave man vælger at anvende, så dækker begge udgaver af RC over fjernstyret. Så du skal ikke være bange for, at du siger det forkert, da begge begreber anvendes på løs basis.

De danske RC-klubber er dog ikke lige så nye, som diverse e-sportsklubber og foreninger. Flere af de danske RC-klubber har både 30 og 40 år på bagen, så det er altså en hobby og en organisering af denne, der har fundet sted i mange år i Danmark.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til dette indlæg. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe webkamera. Når indhold tilgodeser avXperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.