ls-forum.dk

Forside
Biler
Tog
Flyvere
Droner

Hvad Er En Drone, Bi?
30. May 2022
Billede af: Pixabay, PollyDot

Dronen er en del af bifamilien og er faktisk hanbien. 

Det kan ofte være svært at se forskellen på bier, da de alle sammen ligner hinanden. Der er dog forskel på dem og dronen har større øjne, end de andre.

Dronen kan, ligesom dronningen, ikke stikke og der er gerne mellem 500 til 1000 hanbier i en bistade.

Hanbiernes opgave er også lidt anderledes, end hvad man ellers tænker, da staden nærmest kan ses som en hel arbejdsplads, som hele tiden er igang. Dronningen er den, der holder styr på det hele og laver børn og flere arbejderbier. Arbejdsbierne er dem, der henter honningen hjem til staden. Derfor kan man også nemt komme til at tænke: 'hvad er der egentlig tilbage at lave' og her kommer dronerne ind i billedet! 

Der er nemlig ikke noget at lave, så derfor gør hanerne det, de kan bedst, nemlig at flyve ud og befrugte unge dronninger. Når de har parret sig med en dronning, dør de desværre.

Når sommeren er forbi, kan der stadigvæk godt være droner tilbage i staden. Her kommer der en begivenhed, som bliver kaldt droneslaget. Der sker nemlig det, at dronerne enten bliver jaget væk eller ligefrem stikket ihjel af arbejdsbierne.

Så det er ikke nemt at være drone i naturen.

Det indhold, du læser i ovenstående, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis halskæde med bogstav eller utallige andre gode varer. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.