ls-forum.dk

Forside
Biler
Tog
Flyvere
Droner

Hvad Er En Drone?
10. November 2020
Billede af: Pixabay

En drone er en fjernstyret robot. I langt de fleste tilfælde bruges betegnelsen drone om et luftfartøj, der ikke har nogen pilot, men som styres via en fjernbetjening.

Udviklingen af droner har især været anvendt i forhold til militært brug, men droner findes i dag også på civilt niveau. Læs mere om hvorledes droner har været brugt til militære formål herunder.

Den lydløse kriger

Dronerne især været anvendt til militære formål i mange år. Droner er på mange måder den lydløse og usynlige kriger, der ubemærket kan ramme militære mål, som indsatsstyrker eller fly- eller helikopterangreb ikke kan komme til.

Netop deres brug indenfor militæret gør, at droner stort set deles op i to hovedkategorier: bevæbnede droner og ubevæbnede droner.

De bevæbnede droner anvendes til at affyre missiler med - oftest mod strategiske og målrettede mål, mens de ubevæbnede droner er dem, som de fleste private mennesker forhåbentligt kun stifter bekendtskab med.

Brugen af droner i den civile verden er stadig forholdsvis ny. Det er derfor ikke særligt udbredt endnu. Droner bruges ofte her til overvågning, da de både kan dække store områder og bevæge sig, skulle der være behov for at følge konkrete elementer.

I Danmark må man godt som privatperson flyve med droner, men det er begrænset til særlige områder. Du kan derfor ikke bare flyve rundt med en drone, der hvor du lige har lyst til det.

Indenfor private virksomheder anvendes droner i dag især til at transportere genstande fra A til B. Det er endda set, at droner har været anvendt til at levere pakker fra firmaer til kunder.

OBS: artiklen er bragt i samarbejde med avXperten. Hos avXperten kan du shoppe blandt et stort og flot udvalg af elektrisk løbehjul produkter. Tusind tak for støtten, siger vi.